Nieuwplaatz: atelierruimtes, muziekstudio, creatieve werkruimtes

Sterk door samenwerking

Vereniging Nieuwplaatz is een collectief waarin de leden elkaar bijstaan en inspireren, maar ook scherp houden en kritisch zijn. Samenwerken en rekening houden met elkaar zijn een vereiste om een productieve omgeving te creëren, waarin iedereen zijn of haar vak kan uitoefenen. Deze interne structuur zorgt ook voor positieve output, zoals samenwerkingsverbanden en het beperken van bijvoorbeeld overlast voor de omgeving of misbruik van het pand.

Werkruimten door leegstandsbeheer

Vereniging Nieuwplaatz maakt van een leegstaand pand een culturele en creatieve werkplaats. Dankzij de diversiteit aan disciplines is er op zeer uiteenlopende locaties een interessante invulling te geven. Daardoor kan Nieuwplaatz professionele en productieve werkruimtes bieden aan haar leden, alsmede een beheer van het pand realiseren door dagelijks gebruik.

Betalen voor gebruik

In tegenstelling tot de commerciële leegstandsbeheerders kost beheer door Nieuwplaatz niets. Het levert in de meeste gevallen zelfs geld op, aangezien gebruikerskosten afdoende dienen te zijn voor ten minste gas, water en licht. En als de staat van het pand het toestaat zelfs nog een vergoeding daar boven op.

Samen zelfstandig

Naast werkruimte bied Vereniging Nieuwplaatz ook een omgeving waarin kunstenaars, creatieven en culturele professionals zichzelf kunnen ontwikkelen. De vereniging helpt haar leden doelstellingen te behalen, door samenwerkingen in gang te zetten, connecties te leggen voor financieringen en te richten op een professioneel eindproduct waarmee de maker zo goed mogelijk naar buiten treedt.

Vereniging Nieuwplaatz staat altijd open voor nieuwe mogelijkheden, zowel voor nieuwe leden als voor nieuwe locaties in Leiden en omgeving.